Puigpunyent, viu la natura

Puigpunyent, viu la natura Benvinguts i benvingudes a un petit poble de la part sud-occidental de la serra de Tramuntana de l'illa de Mallorca. Actualment té al voltant d'uns 2.000 habitants repartits entre tres nuclis de població: Puigpunyent, Galilea i Son Serralta, juntament amb els veïnats que viuen disseminats per tot el terme municipal.

Com a municipi de muntanya, Puigpunyent ofereix alguns dels paisatges més impressionants que es poden trobar a Mallorca. Vinyes, tarongers, oliveres i ametlers cobreixen les valls del municipi. També es pot contemplar un important conjunt de marjades plenes d'oliveres mil·lenàries. Muntanyes i valls estan connectades per un considerable nombre d'antics camins de titularitat pública que constitueixen un important valor patrimonial i etnològic; són camins de ferradura, alguns dels quals encara conserven el seu original empedrat.

Si t'agrada l'excursionisme, Puigpunyent i Galilea ofereixen una impressionant selecció de rutes al llarg del municipi i la Serra de Tramuntana. Les muntanyes estan cobertes per frondosos boscos de pins, roures, oliveres i garrovers, on tindràs la sensació que no ha transcorregut el temps perquè, encara ara, hi podem trobar infinitat de casetes de carboner, forns de pedra que s'empraven per coure el pa, forns de calç, cases de neu, etc., vestigis d'una cultura ja perduda i que ens agrada conservar i preservar.