Geografia

MapaEl terme de Puigpunyent es un municipi de la vessant oriental de la Serra de Tramuntana (Patrimoni de la UNESCO) de Mallorca. Es limita amb els termes d’Esporles, Calvià, Banyalbufar, Estellencs i Palma.

La demarcació abraça a tres valls a la part occidental de la Serra, on Puigpunyent es disposa a la direcció aproximada E-W allargada i socada de la Riera, Galatzó i es Ratxo a la part meridional on s'inicia el torrent, per part de la Tramuntana pel comellar de la Superna i Son Noguera a prop d'Esporles.

El terme culminant és el Puig de Galatzó on està compatit amb Calvià i Estellencs. Altres elevacions dins el terme de Puigpunyent són els puntals de na Planícia (amb límit de Banyalbufar), la mola de Ferrana, coneguda com fita del Ram (situada amb el llindar d'Esporles), la mola de Son Cotoner (al límit de Calvià) i la mola de na Bauçana. Altres cims que hi destaquen és són el puig de Sa Parra i de na Fàtima.

La seva complexa estructura geològica per les diferents valls, afavoreix per les fonts. Les més importants són sa Carrassa, sa Coma, s'Ermita, Son Fortesa, Hortalux, Son Puig, es Ratxo i Son Vic.

El terme de Puigpunyent si destaca per la massa de densitat forestal, molt important té un 65% on si destaca els pins, roures, alzinars.

És un terme d'agricultura de secà.

39° 37′ 21″ N, 2° 31′ 39″ E ← Això son les coordenades del municipi de Puigpunyent.


Source URL: https://www.ajpuigpunyent.net/node/2607